Dit weekend vonden de selectiewedstrijd B t/m Z1 paarden en wedstrijd voor de pony’s (volgende maand selectie) te Aalsmeer plaats.

Zaterdag B en L1 paarden en pony’s

Onze eigen mini amazones Nina & Balou met hun toppertje Twist Hoeve’s Jork hebben weer super goed gereden.

*Nina in de B in de eerste proef maar liefst 201,5 punten en een 1ste plaats met het mooie commentaar van de jury ” wat een plezierige proef om naar te kijken Super!” Des te verbaasder dat de 2de proef net zo fijn gereden als de eerste proef beoordeeld werd met 173 punten. Maar dat mocht de pret niet drukken voor  Nina en wij zijn reuze trots!

* Balou ging direct na Nina van start in de L1 met Twister. Heel trots hoe Balou Twister de L1 proef doorrijdt.  Precies 2 maanden een combinatie en het wijken en de verruimingen worden al beter. Eerste proef 185 punten met het mooie commentaar: “Goed gereden dame!” Ook bij Balou helaas door de jury van de 2de proef stuk lager gepunt maar ook Balou erg trots op hun toppertje Twister en alweer 3 winstpunten rijker!

* Janine Stolwijk met Aretta VDL in eigendom van Claudia Braxhoofden in de 1ste proef een mooie 3de plaats en maar liefst 201 punten hiermee rechtstreeks geselecteerd voor de Regiokampioenschappen van de 22 starts B paarden en in de 2de proef 1ste plaats met eveneens 201 punten! Super trots op mijn vriendin en fijne ruiter!

* Juliette Meijer met de spring gefokte ruin Cruisecontrol Ckv die ze samen met haar moeder Marie Cecile rijdt reden in B in de eerste proef een mooie score van 194 punten en in de 2de proef nog beter maar liefst 200 punten en de 2de plaats! Super knap! Gelukkig niet voor niets vrij genomen om deel te nemen aan deze wedstrijd!

* Nicole van Soelen met haar spring gefokte ruin Goldfever, sinds korte tijd in training bij ons hadden wegens een uitglijder op het land een poos niet kunnen trainen. Na goede fysio/ chiropractici behandeling de les weer opgepakt en zaterdag van start gegaan. 1ste Proef maar liefst 190 punten en een 9de plaats bij de B paarden , 2de proef belandden ze helaas in een kuil waardoor Goldfever viel maar gelukkig konden ze zich herpakken en reden alsnog een mooie score van 184 punten!

* Petra Harman Rietsnyder met topper Rebelse gingen na lange tijd weer een keer van start in het ZZL.  Twee super fijne proeven reden zij heel erg trots op deze combinatie en dankbaar dat ik Rebelse sinds enkele maanden ook in training heb. Eerste proef reden zij naar een terechte mooie 1ste plaats en 218 punten. Tweede proef was bij Petra even een concentratie fout waardoor zij meer wissels reed dan gevraagd werd, dit kostte hen net winst. Heel knap en fijn gereden!

Zondag L2 t/m M2 paarden

* Claudia Braxhoofden met haar merrie Aretta VDL konden vanwege de vele starts alleen de 1ste proef rijden. Voor de allereerste keer uit haar hoofd  en heel erg zenuwachtig de ring in. Zaten hele nette stukken tussen maar ook stukken waar de spanning de overhand had. Toch nog een mooie score van 185 punten. Goed gereden!

*Minoes Moeskops op de valreep toch besloten met haar Tinker merrie Joy te gaan starten. Sinds kort in de M1 en de ene keer beter dan de andere keer. Trainen lekker door,  in korte tijd zijn zij als een speer door de B en L gegaan!

* Samantha Teunissen met haar merrie Cleopatra Sollenburg gingen van start in de M2. Niet gedacht nog te kunnen starten omdat Cleo gevallen was bij het verlaten van de molen. Week rustig aan gedaan en na 2 keer erop toch de ring in.  Zij reden 2 keurige proeven. Tweede proef paar foutjes maar ondanks de foutjes toch 182 weer een winstpunt erbij! Heel knap hoor Cleo is een sensibele merrie en dan na niet goed getraind te kunnen hebben toch zo weer in de ring te kunnen rijden!

* Esther Balfoort en haar sensibele merrie D’arlette reden twee hele fijne proeven.Eerste proef mooie 4de plaats van groot deelnemersveld en 183punten. Tweede proef eveneens winst en 4de plaats! Nog 1 punt te gaan en deze combinatie mag alweer Z starten!

*Kirsten van Soest en haar 8 jarige ruin Ewijn reden ondanks een zeer tragische gebeurtenis die plotseling parten speelden 2 nette proeven en de complimenten van de jury. Helemaal weg van Ewijn en Ewijn en Kirsten als combinatie.  Eerste proef 182,5 punten en de 2de proef zaten zij nog meer in de proef en reden 185,5 punten en een 3de plaats! Heel knap!

*Bo Jonker en de schimmel ruin Zep in eigendom van Anita van Malsen reden een super proef in de L2. Van de 22 starts zijn op de 2de plaats geëindigd met maar liefst 199 punten en hiermee rechtstreeks geselecteerd voor de Regiokampioenschappen. Heel erg knap van Bo die ondanks zich heel ziek te voelen toch de ring in ging vandaag!

* Joyce Rits met Hoyte fan Bosksicht de Friese ruin  in eigendom van Marion Meerveld reden ook een hele mooie proef in de L2. En deze werd gewaardeerd met maar liefst een score van 190,5 punten. Heel erg netjes gereden Joyce!

 

Moe maar zeker voldaan kunnen wij terugkijken naar een zeer geslaagd en succesvol wedstrijd weekend!