Zaterdag 9 december B pony’s en B , L en Z paarden:

* Voor onze tweeling Nina en Balou werd dit hun eerste selectiewedstrijd met ons toppertje Twist hoeve’s Jork. Hoe trots kun je zijn als ouders. Keurig netjes reed Nina  Twister beide proeven door. Zij reden 2 winstpunten en hun 1ste selectiescore is binnen!  Super lief van Didi Admiraal, vorige eigenaresse van Twister, die haar oude cap waar ze Twister altijd mee reed, aan Nina en Balou gaf .

* Nicole van Soelen met haar knappe springpaard Goldfever gingen super fijn met losrijden helaas konden ze dit gevoel in de ring niet vasthouden en overheerste de spanning. Volgende keer weer beter. Komt goed! In de training zien we al duidelijk een stijgende lijn.

* Janine Stolwijk met de knappe, sensibele merrie Aretta VDL in eigendom van Claudia Braxhoofden reden hun debuut in de L1. En hoe! 2x 2de plaats met maar liefst 194 en 192 punten. Na de hele week in Epe aan de studie gezeten te hebben en dan zo een fijne proeven rijden. Super goed!

*Lisa Bosveld met haar veelzijdig springgefokte merrie Cleopatra gingen in de avond van start in de Z1. Na lange tijd niet meer gestart te hebben en voor de 2de x Z heel netjes gereden.  Helaas geen winst dit keer. En hoe lief je kaartje en presentje waardeer ik zeer!

Zondag 10 december L1 tm M2 pony’s en paarden:

* Joyce Rits met de stoere Friese ruin Hoyte fan Bosksicht in eigendom van Marion Meerveld gingen al vroeg in de ochtend van start in de L2. In de eerste proef werd streng gejureerd helaas geen winst maar in de tweede proef werden zij maar liefst 1ste met 191 punten! Nog maar 1 punt te gaan voor de M1! Snel en goed gedaan!

* Kirsten van Soest en haar springgefokte ruin Ewijn gingen van start in de M2.  Heel stom las ik de eerste proef de verkeerde proef voor, gelukkig ging dit niet ten koste van de punten. Tweede proef weer een winstpunt erbij gereden!  Knap gereden van deze hard groeiende combinatie!

* Claudia van Braxhoofden met haar knappe sensibele merrie Aretta VDL reden hun debuut in de M2. De zenuwen speelden behoorlijk parten bij Claudia en het slechte weer, de storm gepaard met sneeuw kwam in aantocht, hier ondervond Aretta behoorlijk wat spanning van. Toch nog een 2de plaats maar helaas net geen winst. Knap gereden voor de eerste keer M2!

* Esther Balfoort met haar sensibele lichtvoetige bewegende merrie D’arlette reden ook in de M2 onder deze slechte weersomstandigheden. Ook D’arlette ondervond hier enorm veel spanning door en Esther kreeg dan ook het mooie compliment van de jury dat ondanks de spanning ze het fijn vond te zien dat Esther haar paard in haar waarde liet.Laatste winstpunt voor de Z1 is binnen en mooie 2de plaats! Gefeliciteerd Z startgerechtigd enorm snel gegaan!

*Samantha Teunissen met haar knappe en eveneens sensibele merrie Cleopatra Sollenburg gingen ook van start in de M2. Cleopatra had behoorlijk wat sneeuwpret en liep bokkend en hinnikend beide proeven door. Enorm jammer daar de training vooraf zo goed ging. Volgende keer beter. En super stoer voorgelezen door haar 10 jarig nichtje Michelle!

*Balou reed net als haar zusje Nina ook haar eerste selectiewedstrijd met ons toppertje Twist hoeve’s Jork maar dan in de L1.  Onze 5 jarige knappe Welsh wist niet wat hem overkwam en werd in de eerste proef compleet overdonderd door de sneeuw en storm die nu over Aalsmeer heen raasden.  Ijsschotsen denderden langs het raam vanaf het dak naar beneden net op het moment dat Balou en Twister langs het raam reden. Twister schrok zo dat hij er keihard vandoor ging. Bevangen door de kou en schrik liet Balou zich min of meer van Twister afglijden. Enorm verdrietig.. daar ging haar eerste selectiewedstrijd. Balou wilde toch proberen om de 2de proef te rijden. Hoe stoer hoe trots. Inmiddels werd door de organisatie besloten de baan waar de eerste proef gereden werd niet meer te gebruiken vanwege het noodweer.. De 2de proef met tranen in haar ogen van de schrik en koude reed ze zo goed en zo kwaad als ze kon maar ze deed het! Helaas geen winst maar wel een mooie troostprijs ontvangen.

Vanwege het slechte weer hebben een aantal leerlingen besloten niet meer te gaan starten. Een heel verstandig besluit!

Complimenten aan het secretariaat van stal Wennekers!