Dit weekend zijn weer een groot aantal leerlingen van ons op wedstrijd geweest. Voor niet iedereen de gewenste resultaten maar wel de gewenste proeven en ervaring. Het is en blijft een sport met de beoordeling door een jury waar we de ene keer ons wel in kunnen vinden en de andere keer niet. Als we voor ons zelf maar weten waar we staan, wat we kunnen verbeteren en wat we al verbeterd hebben.

Zaterdag beten de spits af  in het B:

*Melina te Meerman met de spring gefokte KWPN’er “Cezanne” in eigendom van Nicole van Esveld sinds enkele maanden bij ons in training en sinds lange tijd weer in de ring een mooie 1ste plaats en 2 dikke winstpunten. Heel trots op deze combinatie. Ook Nicole haar zus Eefje van Esveld, springamazone, waagde zich met Cezanne in de ring. Zij reden 2 keurige proeven.

*Marie Jose heeft wijs besloten haar knappe pony “Golden Cream du Bois” terug te trekken van de wedstrijd. Hij blijkt ergens last van te hebben en dit laat zij eerst nader onderzoeken alvorens weer de training en wedstrijden op te pakken.

*Chantal Beekman had haar handen vol aan haar soms wat stoute Andalusier “Indy” zo goed als hij afgelopen weken in de training gaat, zo stout kan hij soms, helaas ook in de ring zijn. De 2de proef wist Chantal hem redelijk te hervinden maar helaas net niet winstpuntwaardig genoeg. Het zit er zeker in en zal er vast en zeker n volgende keer goed uitkomen.

*’s Avonds ging Demi Kruyswijk met haar knappe “Daimler B” v Tuschinski de ring in. Na te zijn vastgelopen in hun training bij ons in training gekomen en dit gaat in een zeer stijgende lijn. Vorige wedstrijd 1ste met 2 dikke winstpunten maar helaas deze wedstrijd teveel spanning wat als een rode draad door de proef heen ging. Ondanks de spanning toch nette proeven neergezet maar net niet winstpunt waardig genoeg.

 

Vandaag al vroeg in de ochtend gingen van start:

*Roos Bentinck met haar knappe Andalusier “Doma Remolon V” beten deze ochtend het spits af. Het losrijden ging erg goed maar helaas in de proef ontbrak het aan impuls. Jammer, volgende keer beter. Dat jullie het kunnen is wel degelijk bewezen.

*Judith Schreurs met “Gentleman” haar enorm groeiende, zowel in de hoogte als in de training, 4 jarige nakomeling v Bojengel gingen na Roos van start. Ondanks Judith haar handblessure… N.B. voer nooit je paard uit de hand.. reden zij 2 zeer nette proeven die door de ene jury met een 1ste plaats en dikke winst werd beoordeeld maar door de andere jury helaas niet. Deze combinatie is al M klaar maar zal gezien de leeftijd van Gentleman nog even door blijven trainen in de L2.

*Melissa Ditmar en haar mooie Andalusische hengst “Jerezano” reden hun debuut in de L2. Met trots hebben we deze mooie combinatie aanschouwd. 2 Hele nette proeven maar helaas voor deze jury niet winstpunt waardig genoeg.

*Caya en haar knappe Welsh hengst “Zenzi Boy” gingen eind van de ochtend van start. Hun M1 debuut is hierbij officieel bevestigd. Heel knap van deze combinatie,  ZZ springen en nu M1 dressuur. Zenzi Boy werd door de familie de Haas destijds aangekocht zonder enige ervaring op het gebied van dressuur.

*In de middag ging Caya van start met hun spring gefokte KWPN’er “Black Treasure” ook dit paard werd volledig groen door de familie de Haas nog geen 1.5 jaar geleden aangekocht. Vandaag reden zij maar liefst 4 winstpunten en een 1ste en 2de plaats. Nog 1 punt en zij mogen alweer L2 starten.

*Hekkensluiter van dit wedstrijdweekend waren Fenna Haarmans en de imposante Gelderse ruin Tom in eigendom van Katja en Jan Vledder. Fenna en Tom reden afgelopen weekend dik in de prijzen en winst. Vandaag reden zij wederom een winstpunt waardige proef. Ook op deze combinatie zijn wij enorm trots.