De Corona heeft ons allen hard getroffen. Gelukkig konden we middels de online proeven en meetmomenten verder komen in de training ende kans winstpunten te verdienen

Voor onze dochters Nina en Balou met hun pony Twister was het afgelopen periode voornamelijk rijden en crossen in het bos.  Voor hen geen online proeven.

Stal Wennekers heeft vandaag en vorige week meetmomenten ( 1 proef per combinatie) georganiseerd en besloten we hieraan deel te nemen dit betekende voor Nina en Balou afgelopen 2 weken bootcamp dressuur lessen.

 

  • Nina behaalde met Twister 2 weken geleden een mooie winstpunt in de M2 dit was hun 2de x M2. Vandaag besloot Nina met haar nieuwe door mij gisteren opgehaalde laarzen te gaan starten.  Dit was toch wat pijnlijker en lastiger dan ze had gedacht.. volgende x nog even haar oude laarzen aan of  even goed inrijden. Ik zeg niet dat dit haar een winstpunt kostte maar maakte het wel wat moeilijk en daarbij was Twister behoorlijk onstuimig door de wind. Net geen winst maar een leerzame (pijnlijke) ervaring rijker!
  • Balou behaalde eveneens 2 weken geleden dezelfde aantal punten als Nina en ging vandaag voor hun laatste punt in de M2, hekkensluiter van de dag. Oh wat speelde de zenuwen haar weer parten … Balou durfde het niet aan om de ring in te gaan. De jury belde of het klopte dat er nog 1 iemand moest starten en of ze nog kwam. Balou zo ver gekregen met de hulp van haar vader, zus en vriendinnen om  het te proberen en dat ze altijd af kan groeten.. In een draf naar de ring toe en daar reed ze toch een proef!! Maar liefst 196 punten!! Hiermee dik Z startgerechtigd!! De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon en toverde een hele trotse  glimlach op haar gezicht!
  • Sterre van Uden reed vandaag maar liefst naar 220 punten in het ZZL met de knappe pittige Jolly Jokers Rebelse in eigendom van Petra Harman Rietsnijder die zelf nog maar 1 punt in het ZZL benodigd hebben om ZZZ te mogen starten!
  • Samantha Teunissen met haar knappe ook zo’n pittige merrie Cleopatra Sollenburg reden vorige week hun laatste punt in het ZZL en zijn hiermee ZZZ startgerechtigd. Ontzettend trots op deze combinatie!
  • Britt Laagwater en haar knappe D pony  Prince hebben een paar maal zeer succesvol online gestart scores van 203,5, 194 en 200 punten in de L2. Helaas vandaag door de wind ging Prince er vandoor tijdens haar proef, dit kostte jammer genoeg punten..  Op naar de volgende (windvrije) wedstrijd!
  • Carmen Verburg reed 2 weken geleden haar merrie Zebalia (spring gefokt) in de Z2 en in de middag haar zelf gefokte dochter Joy uit Zebalia in de L1 voor de allereerste keer. Hoe bijzonder ! Ook vandaag bracht zij wederom beide paarden uit. Bali alweer een sterk verbeterde proef en wissels met genoeg ruimte voor verbetering. Met Joy reed Carmen ondanks haar soms wat onstuimige buien 2 x winst!
  • Juliette Woudstra en haar mooie ruin Dai Heramanus v Jazz reden vandaag hun debuut in de M1. Bij Juliette gierden de zenuwen door haar lijf en dit was duidelijk voelbaar bij Dai, dan ook nog die wind maakte dat Juliette besloot de proef voortijdig te beëindigen. Een verstandige keuze.. trainen trainen en KM’s maken komt het helemaal goed!
  • Lili Schonherr en haar allround E pony Jumper hebben ook een paar keer online gestart en winstpunten gereden. De meetmomenten van vandaag en 2 weken geleden reden zij ook naar winst in de M1!
  • Paige Heymans en haar D pony Admiraal sinds kort in training bij ons reden 2 weken geleden 2 winstpunten in de B en hiermee L1 startgerechtigd. Vandaag hun debuut met winst gereden en hiermee officieel L1. En dat nadat ze in de ochtend  door de hevige wind waardoor de hekjes omwaaide van het paard van haar zus is gevallen.