Excellent Black 🖤

Het begon als een avontuur op de Borculo veulenveiling waar wij hem kochten van de fokkers H. Hutten , Margo Hutten en W. Stuiyfbergen
Mijn man Jan Bontekoe spotte Excellent en zei ‘deze moeten we hebben ‘ en dat lukte. Samen met mijn vriendin Janine Stolwijk ging ik kijken naar Excellent en op dat zelfde moment kregen wij een hoger bod op hem. Jan zei:”deze houden we is een goede”… en daar heeft hij zeker gelijk in gekregen.
Excellent heeft prachtige opfok jaren gehad bij #Resim.
Daarna werd hij zadelmak gemaakt door #stalMaarse.
Al binnen 1,5 maand was Ex ‘zoals we hem op stal noemen ‘ klaar om naar huis ‘ #HorseParadiseStables’ te gaan.
Vanaf dat moment heb ik hem volledig zelf opgeleid. Ons wedstrijddebuut was de “Horse Food jonge dressuur talenten” Noord Holland, deze wonnen wij met ook nog eens de hoogste dagscore! Hiermee behaalden wij ons ticket naar de finale .. dit werd Ex zijn tweede wedstrijd en in een groot al veel meer ervaren deelnemersveld vielen wij in de prijzen in de top 8 van de ruim 45 deelnemers.
Vanaf hier ben ik de training verder gaan opbouwen en met behulp van lessen van Diederik Van Silfhout maakten we ons debuut in de Sub Top. De laatste 2 jaar hebben we onder begeleiding van Lynne Maas getraind voor de Grand Prix
Hiermee werd een droom verwezenlijkt! En hoe ! In 2019 GP gestart in totaal 8 keer waarbij we alleen hoge scores hebben behaald en in de prijzen zijn gevallen! Zoals het grote Concours Hippique Hoofddorp deze wonnen wij en tevens onze scores om Internationaal te mogen starten behaald!!!
CDI Exloo een prachtig mooi Internationaal GP debuut maar ook onze laatste wedstrijd samen….
Met een score van 67.47% met bij een jury maar liefst 70, 7% behaalden wij een 8ste plaats van de 27. Jammer Vd fout in de 2ers
anders waren we nog hoger geëindigd.

Excellent Black is een ontzettend knappe, mooie en super lieve hengst een krachtpatser ! Meester in de passage & piaffe alwaar wij 9ens voor hebben gescoord. Altijd koel in zijn hoofd met rijden en in de ring gooit hij er nog een schepje bovenop.
Ons avontuur is geëindigd op de EDS veiling … ontzettend moeilijk maar wat doet het ons goed dat hij naar een geweldig lieve goede eigenaresse in Schotland gaat! Wij zullen zeker nog van jullie gaan horen voor jullie begint het avontuur! We wish you Excellent’s new owner lots of Joy and Happiness with the most Beautiful and Best Horse in the world. I am sure we will hear a lot more from you!

Ik kijk terug met een lach en een traan .. mijn once in a lifetime Horse .. Excellent Black
Met enorm veel dank aan mijn man Jan die Ex spotte en altijd ons gesteund heeft
Onze dochters Nina Bontekoe & Balou Bontekoe zijn grootste fans
Stacey Skyeler Boon als leerling bij mij begonnen (en nog steeds ) een vriendin en top groom geworden ! Dank voor je hulp bij alle avonturen die wij met Excellent hebben beleefd!
Fabiola Tijssen die de hele verkoop fantastisch opgezet en begeleid heeft een trouwe vriendin en bekend in de handel en heel betrokken bij ons is
Anna Kordatzaki mijn lieve vriendin mijn steun en toeverlaat in good & bad times
Janine Stolwijk mijn goede vriendin die vanaf de Borculo veiling betrokken is en ons in de eerste jaren heeft gegroomd.
#HorseParadiseStables voor de goede verzorging / huisvesting van Ex
#JürgenWelmers onze paardenarts
Anton van Omme onze voerdeskundige
#JeroenBreure onze hoefsmid
#DaanStaller onze Paardentandarts
#Customzadels