Dit weekend vonden alweer de laatste wedstrijden op stal Wennekers te Aalsmeer plaats. Hierna volgt een zomerstop.

Veel leerlingen van ons en ruiters die adhoc een les plannen zijn dit weekend van start gegaan, hierbij ons verslag:

Zaterdagmiddag B en L  pony’s & paarden:

* In de klasse B pony’s onze eigen amazones onze 9 jarige tweeling Nina & Balou Bontekoe met hun knappe Welsh pony Zouwelanden’s Promise reden beiden wederom winst!! Nina 2x 1ste plaats met maar een punt verschil van haar zus Balou die nu L1 startgerechtigd is. Super trots zijn beiden met hun prijzen en winst.

* In de klasse B paarden Roos Postmus met haar 4 jarige Paint x Arabier Sablo de Verano. In de eerste proef werd hij wat onstuimig en onstuurbaar en sprong de ring uit. Tweede proef ging beter en reden zij al richting een winstpuntwaardige proef.

* Minoes Moeskops met haar lieve Tinkermerrie Joy reden hun 2 laatste punten in de L1 en zijn nu L2 startgerechtigd. Super knap van deze fijne combinatie.

* Carolien van Diemen met de knappe zwarte ruin El Diarado in eigendom van Shelly Roby Kruiver, sinds deze week in training bij ons reden in de L1 in de eerste proef naar een mooie 2de plaats en een winstpunt. Tweede proef helaas net geen winst.

Zaterdagavond Z1 t/m ZZL paarden:

*Lauri de Goeij met haar stoere ruin Ufo sinds deze week in training bij ons gingen na lange tijd niet gestart te hebben van start in de Z1. Deze combinatie heeft ook al lange tijd niet meer intensief getraind en dat kwam ook tot uiting in de proeven. Heel jammer maar als deze combinatie de training goed gaat oppakken zullen zij straks ook de proeven beter kunnen rijden.

*Fenna Haarmans met de imposante Gelderse ruin Tom in eigendom van de trotse eigenaren Katja & Jan Vledder die het hele land doorrijden voor Fenna en Tom gingen eveneens van start in het Z1. In de eerste proef werden zij net als vorige week te Kwadijk 1ste met een mooie score van 211,5 punten! In de 2de proef werd Tom wat moe en miste zij enig impuls waardoor zij net geen winst reden. Wederom heel knap gereden van deze mooie combinatie!

*Barbara Ingenbleek-jagt met haar knappe ruin v Painted Black, Black Gold reden twee fijne proeven die met een mooie 1ste en 2de plaats beoordeeld werden en 2 winstpunten.

*Debora Van Osch met haar Painted Black nakomeling de knappe ruin Easy-Rider reden ondanks de spanning die Easy-Rider parten speelden toch nog een hele mooie winstpuntwaardige proef met 215 punten.

*Stephanie Hekelen met haar stoere Black Berry reden na een paar weken de training op een laag pitje gezet te hebben wegens gezondheidsproblemen van Black twee hele fijne proeven en werden hiermee dik 1ste in de tweede proef met 2 winstpunten en in de 1ste proef 1 winstpunt! Nog een punt te gaan en deze combinatie mag ZZZwaar gaan starten!

 

Zondag B t/m M2 Pony’s & Paarden

* Als eerst van start in de B,  Lonneke van den Broek Koppe met de stoere springgefokte Umiro in eigendom van Steffenie van Schagen reden de eerste proef een fijne proef met duidelijk verbetering, deze werd ook met winst beloond. Tweede proef moest Umiro helaas zondig plassen dat dit ten koste ging van de impuls. Alsnog knap gereden!

*Stacey Boon met de knappe PRE hengst Culto in eigendom van Miranda Pecht reden vandaag weer twee hele mooie proeven deze werden dan ook beoordeeld met 2x een 2de plaats en maar liefst 201,5 en 188,5 punten. Geweldig goed van deze combinatie die hier samen met Miranda keihard naar toe werken.

*Caya de Haas en haar knappe Welsh hengst Zenzi Boy reden twee hele fijne M2 proeven en kregen hier twee mooie winstpunten voor. Hiermee komen zij alweer op M2+6!

*Cindy Jonkers en haar zwarte parel Wierd van de Hamelspoel gingen voor nog 1 winstpunt om Z te mogen starten en reden er maar liefst 3 en 2x 1ste plaats. Fantastisch goed van deze mooie combinatie. Op naar de Z in maar liefst 5 wedstrijden.

*Lisa Bosveld met haar springgefokte sensibele merrie Cleopatra hadden in de eerste proef helaas teveel spanning maar in de tweede proef reden ook zij hun laatste winstpunt in de M2. In zeer korte tijd ook deze fijne combinatie Z startgerechtigd!

*Caya de Haas met de springgefokte ruin Black Treasure van start bij de M2 paarden reden twee fijne proeven waarbij de tweede proef met een mooie winstpunt en een 2de plaats beoordeeld werd. Knap gereden met beide paarden!

M1 paarden:

*Claudia Braxhoofden met haar knappe sensibele merrie Aretta VDL reden vandaag wederom 2 winstpuntwaardige proeven ondanks de spanning in de 2de proef. Hiermee komen zij alweer op M1 +7! Ook deze combinatie gaat als een speer!

*Samantha Teunissen en haar knappe eveneens sensibele merrie Cleopatra Sollenburg reden voor hun zomerstop maar liefst 3 winstpunten en een mooie 2de  plaats. Hiermee zijn zij M2 startgerechtigd!Super knap!

*Esther Balfoort en haar charmante merrie D’arlette reden na vorige week iets minder gepresteerd te hebben vandaag weer twee hele nette proeven en werden hiermee ook beloond met 2x 3de plaats en 2 winstpunten. Super goed!

*Kirsten van Soest en haar stoere ruin Ewijn gingen vol overgave de ring in na afgelopen week heel fijn getraind te hebben. Helaas in de ring werd Ewijn af en toe sterk wat hen punten kostte. Ondanks deze desillusie bij Kirsten ook mooie onderdelen gereden in de 2de proef !

*Carmen Verburg en haar springgefokte merrie Zebalia pakt de training steeds beter op en in de proeven maken zij al zichtbaar verbetering. Vandaag werden beide proeven winstpuntwaardig beoordeeld! Goed gereden!

*Melissa Ditmar en haar knapper PRE hengst Jerezano gingen van start op hun nieuwe thuisbasis de Ruif te Amsterdam. Helaas kostte de spanning van de verhuizing hen punten. Wellicht na enige acclimatisering zal de spanning gaan afnemen.

 

Mooie maar vooral ook succesvolle afsluiting van het winterseizoen. Trots op onze leerlingen hun geweldige pony’s en paarden en team hieromheen. Maar vooral trots op onze eigen Coby van Baalen en Jeroen Dubbeldam in de dop : Nina & Balou Bontekoe met Promise!