Dit weekend werden er weer KNHS wedstrijden verreden te Aalsmeer bij de grote mooie accommodatie Stal Wennekers.

Zaterdag in de middag gingen van start in de B:

*Laura van Velzen met haar springgefokte 5 jarige KWPN ruin Gismo reden hun eerste dressuurwedstrijd en is hiermee officieel ook een dressuurpaard. 187,5 punten! Heel goed gedaan!

*Annebel Hendrix en haar knappe KWPN merrie Fee sinds kort in training bij ons, reden een mooie 3de plaats met 188 punten. 2de proef door teveel spanning helaas geen winst. Heel goed gereden.

*Nina & Balou Bontekoe met hun mooie ondeugende Welsh merrie Zouwelanden’s Promise reden hun 2de wedstrijd in de B. Ondanks dat Promise schrok en er heel hard vandoor ging zijn ze allebei 1 keer 1ste geworden en beiden weer een winstpunt erbij. Super trotse mama.

Zaterdagmiddag in de L2:

*Samantha Teunissen met haar mooie merrie Cleopatra Sollenburg van Johnson x Ferro reden in de L2 om hun laatste punt binnen te halen om M1 te mogen starten. Niet 1 maar liefst 3 winstpunten reden zij en met  2x 1ste plaats zijn zij nu M1 startgerechtigd. Super gereden!

In de Z1:

*Fenna Haarmans met de stoere Gelderse ruin Tom van Ahoy in eigendom van Katja en Jan Vledder, reden hun debuut in het Z1. Een heel mooi debuut, fijn gereden proeven in de eerste proef op 1,5 punt na net geen winst. De 2de proef gooide Tom zijn anker uit zoals Katja dat zo mooi omschrijft. Helaas geen winstpuntwaardige proef maar wederom heel knap gereden. Onwijs goed van deze combinatie dat zij al zo ver gekomen zijn!

In de avond gingen van start:

In de Z2:

*Petra Harman Rietsnyder met haar prachtige NRPS ster sport merrie Jolly Joker’s Rebelse van Romantico x Landadel gingen ook voor hun laatste punt maar dan in het Z2. Een fantastische afsluiter van het Z2 met een mooie 1ste plaats met 210 punten! Op naar het ZZL. Heel fijn gereden!

In het ZZL:

* Stephanie Hekelen met haar stoere afstamming onbekende ruin Black Berry reden hun debuut in het ZZL. En hoe, deze kleine zwarte man reed ze er allemaal uit. Met 2x een 1ste plaats en maar liefst 218,5 en 219,5 punten reden zij hun droomdebuut! Fantastisch gereden!

* Debora van Osch met haar knappe ruin Easy-Rider van Painted Black gingen laat in de avond van start in het ZZL. Zij reden al twee ruim verbeterde proeven met mooie drafonderdelen. Helaas door nog teveel spanning in de galop en bij de wissels waardoor nog niet winstpuntwaardig genoeg. Werken door aan de galop! Dan zullen de puntenscores beduidend gaan stijgen!

Zondagochtend in de B:

* Bo Jonker met de veelzijdige schimmelruin Zep in eigendom van Anita van Malsen gingen al vroeg in de ochtend van start in de B. Hun tweede wedstrijd in de B en wederom van een grote rubriek wonnen zij, 2x de 1ste plaats met maar liefst 199,5 en 208 punten! Geweldig goed van deze nog redelijk prille combinatie!

*Rachella Nieskens met de knappe vos ruin Ditism reden eveneens hun 2de wedstrijd in de B. Ook deze nog prille combinatie reden twee mooie winstpuntwaardige proeven!

*Keisha Tjepkema met haar springgefokte powerful lopende ruin Django De Balou sinds kort in training bij ons, gingen voor hun laatste punt in de B . Zij reden  2 fijne ontspannen proeven en scoorden hier 2 winstpunten mee! Op naar de L1! Combinatie met veel kwaliteit!

In de L2:

*Kirsten van Soest en haar stoere ruin Ewijn reden een mooie proef die ook beoordeeld werd met een 1ste plaats en 187 punten. In de tweede proef traden teveel foutjes en storingen waardoor helaas net geen winst. Fijne groeiende combinatie!

*Claudia Braxhoofden met de knappe merrie Aretta VDL in zeer korte tijd al startend in de L2 reden vandaag 2 keurige proeven waarmee zij 2x 2de plaats en maar liefst 3 winstpunten reden. En heel mooi jury commentaar! Deze ook nog redelijk prille combinatie groeien enorm en zijn in zeer korte tijd van de B naar alweer bijna M1.

In de M2:

Lisa Bosveld met de springgefokte fijn bewegende maar ook sensibele merrie Cleopatra gingen na een dressuurwedstrijd pauze weer van start. In de eerste proef overheerste helaas de spanning, de tweede proef begon jammer genoeg met een programma fout maar keurig hersteld. Nog wel wat spanning in de galop en de stap maar alweer veel beter, deze proef werd dan ook beoordeeld met 185,5 punten! Knap gereden, werken aan de ontspanning dan zullen de scores aanzienlijk stijgen!

In de L1:

Esther Balfoort met de fijn lichtvoetig bewegende merrie D’arlette reden twee zeer ontspannen en mooie proeven. Ook bij deze merrie kan de spanning nogal eens parten spelen maar de laatste tijd gaan ze steeds meer ontspannen de baan en ring door. Dat werd vandaag maar weer eens bewezen met maar liefst 207 en 210,5 punten en 2x 1ste plaats en hiermee L2 startgerechtigd! Heel knap van deze combinatie die met de week groeit!

In de M1:

Caya de Haas met de springgefokte veelzijdige ruin Black Treasure reden vandaag twee keurige proeven met helaas een kleine storing bij de overgang van draf naar galop. Gisteren nog parcours gesprongen en vandaag de ring in met een mooie score van 194 en 186 punten en een 1ste en 3de plaats! Heel goed gereden!

 

Enorm trots op alle leerlingen en hun geweldige paarden die dit weekend weer hebben laten zien hoe hard zij hiervoor trainen en een goede combinatie met hun paard vormen. Super gereden! Gefeliciteerd allen!