Dit weekend deden er weer een groot aantal leerlingen van ons mee aan de KNHS dressuurwedstrijden te Aalsmeer stal Wennekers en manege Funny Horse

Ook Nina en Balou met hun toppertje Twister hebben vandaag, zondag, succesvol gestart.  Behoorlijk pittig na een zeer emotionele maar ook mooie uitvaart zaterdag van hun grappigste oom Jack, de broer van Jan, die aan de gevolgen van de vreselijke ziekte Kanker is overleden.. Nina en Balou hebben nog een prachtige tekst geschreven en toegesproken tijdens de uitvaart..

Vandaag hebben zij extra mooi gereden voor Jack! Enorm trots op Nina en Balou ondanks alle emoties en zenuwen.

Zondag L2 t/m ZZL

 • Nina reed met Twister vandaag 2 hele nette proeven in de M1 de progressie die zij de laatste tijd maken kwam duidelijk in de proeven tot uiting. Met als resultaat een hele mooie score van 190,5 en 188 punten.
 • Balou reed met Twister voor de 2de keer in de M2. Tijdens het losrijden braken de spanning, zenuwen en emoties toe.. het lukte niet, ze durfde niet meer en Twister snapte het ook niet meer.. Uiteindelijk konden we Balou tot bedaren krijgen en overtuigen de ring in te gaan.. Gelukkig maar.. met een big smile en heel tevreden kwam ze de ring weer uit en vol zelf vertrouwen reed ze de 2de proef.  Mooi resultaat in de eerste proef 1ste met 180 punten en in de 2de proef op 0,5 punt na net geen 1ste plaats maar wel een mooie score, 188 punten.
 • Carolien van Diemen met Ufo in eigendom van Lauri de Goeij gingen voor hun laatste punt in de L2. Zij reden een super goede eerste proef. In de 2de proef was Ufo leeg en ontbrak het aan impuls. Maar het gevoel over de eerste proef was zo goed dat zij verwacht hadden het laatste punt, misschien wel 2, binnengehaald te hebben. Helaas zag de jury dit anders er reden zij geen winst. Volgende keer hopelijk het laatste puntje in de L2.
 • Lili Schonherr en haar pony Jumper reden vandaag bij de L2 pony’s. Het was even stress aangezien haar vader nog snel haar wedstrijdjasje moest halen en ze geen voorlezer had. Gelukkig was Nina net op tijd klaar met haar proeven en kon Lili voorlezen en was haar vader op tijd terug met haar jasje. Ze reed een hele goede eerste proef  die beoordeeld werd met 195 punten en een 1ste plaats. In de 2de proef hadden ze wat storingen waardoor helaas geen winst.
 • Samantha Teunissen met haar gisteren nog heel ondeugende merrie Cleopatra gingen vanochtend vroeg op pad naar Funny Horse voor de herkansing.. en hoe .Officieel ZZL en een 1ste plaats. Super trots!

Zaterdag B t/m ZZL

 • Lonneke Broek Koppe met Umiro in eigendom van Steffenie van Schagen hadden na lang wikken en wegen overwogen weer een poging te wagen in de ring. De laatste tijd gaat de training heel erg goed waardoor dit besluit genomen was. Aangezien Lonneke behoorlijk spanning kan opbouwen voor een wedstrijd had ik beloofd haar te helpen,  vanwege de uitvaart zaterdag konden wij bij niemand aanwezig zijn. Lonneke had wel fijne hulp geregeld maar in de proef kregen zij het jammer genoeg nog niet zo voor elkaar als met de training. Volgende keer herkansing.
 • Charlotte van den Brekel met haar stoere zwarte ruin ging met de naweeën van de griep alsnog van start in de L1  Dynamic en niet ongegrond een mooie 1ste plaats en 192,5 punten. In de 2de proef helaas geen punten.
 • Annebel Hendrix en haar spring gefokte ruin Ino Matscho Imoo die zeer succesvol in de eventing zijn maar voor de dressuur zeker ook niet onderdoen, reden vandaag 2 nette proeven met een 4de en 2de plaats en weer 2 winstpunten rijker.
 • Sterre van Keulen en haar stoere pony Trump Card reden zaterdag hun laatste punten in de L1 en zijn nu L2 startgerechtigd bij de paarden met een mooie 2de plaats in de eerste proef. De tweede proef was de puf er helaas uit.
 • Carmen Verburg en haar spring gefokte merrie Zebalia reden zaterdagavond in de Z1 naar een mooie 1ste en 2de plaats en weer een winstpunt erbij!  Heel mooi om te zien hoe deze combinatie met de week verbetert en progressie boekt.
 • Dilan Kaya en haar stoere veelzijdige ruin Zayno zijn de afgelopen periode thuis gebleven om even goed door te trainen. En de trainingen gaan ook goed, beter zelfs. Helaas kwam dit in de proef nog niet tot uiting. Volgende keer beter.
 • Sterre van Uden met de stoere merrie Jolly Joker’s Rebelse in eigendom van Petra Harman Rietsnijder doet zo nu en dan haar naam zeker eer aan. In de eerste proef werden zij 1ste in het ZZL met helaas net geen winst, maar al zoveel verbetering ten opzichte van de vorige keer. Jammer genoeg in de 2de proef raakte zij het fijne gevoel van de 1ste proef  kwijt en besloten de 2de proef vroegtijdig te beëindigen.
 • Samantha Teunissen en haar pittige merrie Cleopatra Sollenburg was zaterdagavond in het ZZL handen vol. Met behoorlijke bokkensprongen reed Samantha Cleo de proeven door. Heel knap en stoer hoe Samantha haar toch nog de proeven door kon rijden en blijven zitten.  Gelukkig ging het zondag in de herkansing stukken beter met een 1ste plaats en winst en hiermee officieel ZZL.