Dit weekend hebben een aantal leerlingen meegedaan aan de Kringkampioenschappen B t/m M2, het was een sterk deelnemersveld met zeer strenge jury’s. Zeer goed gereden met niet altijd de gewenste resultaat maar zeker om trots op te zijn!

Aangezien de verdeelsleutel nog niet definitief is kan het zijn dat een aantal leerlingen alsnog door mogen naar de Regio Kampioenschappen.

Zaterdagavond gingen van start in de M2:

*Cindy Jonkers met haar mooie Fries Wierd Van De Hamelspoel, na lange tijd niet gestart te hebben en vandaag hun debuut in de M2 reden zij een mooie 3de en 4de plaats en winst. Hiermee hebben zij zich als 1ste reserve voor de Regiokampioenschappen geselecteerd!

*Caya de Haas en haar knappe veelzijdige Be Terrific reden eveneens hun debuut in de M2.  In de proeven speelde spanning enigszins parten maar ondanks de spanning twee nette proeven gereden. Helaas dacht de jury hier anders over. De eerste proef toch nog een mooie 5de plaats.

Zondagochtend in de B en L1:

*Stacey Boon en de stoere Andalusische hengst Culto in eigendom van Miranda Pecht vormen sinds kort een combinatie. Voor Culto was dit zijn eerste wedstrijd. Helaas duurde het laden langer dan gepland en zorgde dit voor enige stress. Mede hierdoor hadden zij wat last van spanning in de proef. Desondanks reden zij twee hele nette proeven en zijn als 5de van de 14 combinaties geëindigd!

*Bo Jonker met Zep de knappe veelzijdige ruin in eigendom van Anita van Malsen gingen van start in de L1. Het spande er nog even om of Bo had deze wedstrijd vanwege scooter ongeluk af moeten zeggen. Ondanks de val en de pijn besloot ze toch mee te doen.  En hoe, een mooie 2de plaats in de 2de proef met dikke winst en in de eerste proef eveneens winst en een 10de plaats van de 23 combinaties. Hiermee komen zij op een 4de plaats met grote kans op deelname aan de Regiokampioenschappen!,

*Keisha Tjepkema reed met haar beide paarden mee in de L1. Met haar merrie Pedrosa eindigde zij in de top 10 en met haar knappe ruin Django De Balou eindigde zij helaas buiten de top 10. Na enige rustperiode, stoer gereden van deze Amazone!

Zondagmiddag in de L2:

*Esther Balfoort met haar knappe sensibele merrie D’arlette hadden teveel last van spanning in de proef. Voor D’arlette en Esther wel weer een hele goede training om op vreemd terrein de proef goed door te komen. Jammer van de spanning maar toch nog een mooie winstpunt in de 2de proef gereden!

*Kirsten van Soest en haar stoere ruin Ewijn reden 2 nette proeven, na even in een dipje te hebben gezeten, hebben ze vandaag laten zien weer terug te zijn en klaar voor de M1. Vandaag hun laatste 2 winstpunten in de L2 gereden en een mooie plaats in de top 10 van de 17 deelnemers!

Spannend hoe de verdeelsleutel uiteindelijk zal worden! Trots op jullie allen!